Energieprestatie advies & inspecties

SolutionLab biedt voor elke vraagstelling een passend advies en oplossing, waarbij we rekening houden met de wensen en mogelijkheden van de klant.

SolutionLab is een BRL 6010 gecertificeerd bedrijf en gespecialiseerd in het totale Legionellabeheer waarbij onze focus ligt op het ontzorgen van de opdrachtgever en het zo efficiënt mogelijk beheren van de drinkwaterinstallatie. Wij gebruiken hierbij een webportal waarbij u de voortgang en afhandeling van uw beheer actueel kunt volgen.

Wij kunnen het totale Legionellabeheer uitvoeren en u vanaf het ontwerp, de installatie, de risico-inventarisatie of het uitvoeren van aanpassingen tot en met de beheerfase van de installaties ondersteunen.

Wij voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit en kunnen hierdoor flexibel en snel schakelen. De wensen van de klant staan bij ons centraal en wij denken graag vanuit uw perspectief om te komen tot een passend concept waarbij elk project maatwerk wordt.

SolutionLab kan de risico-inventarisatie conform de BRL 6010 of NEN 1006 uitvoeren, het Legionella beheersplan opstellen, keerklepcontroles en het (thermisch of chemisch) reinigen uitvoeren. Zo zullen wij u volledig adviseren en ondersteunen met alle (wettelijk verplichte) zaken betreffende Legionella- en drinkwaterbeheer.

Wij werken standaard met een online Legionella beheeromgeving waar u, indien gewenst, ook gebruik van kunt maken.

SolutionLab heeft gecertificeerde EP-U- en EP-W-adviseurs in dienst. Wij zijn partner van Building Label en kunnen onder deze accreditatie energielabels afgeven. Onze BENG-berekeningen voeren wij met de software van Uniec3 uit.  Voor het verduurzamen van uw gebouw of woning leveren wij maatwerk en verzorgen de ontwerp-, berekening-, installatie- en onderhoudswerkzaamheden.

SolutionLab voert inspecties uit aan elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Naar aanleiding van deze inspecties stellen wij een onderhoudsplan voor u op. Indien u nieuw vastgoed wilt aankopen kunnen wij een aankoopkeuring voor u uitvoeren waarbij na de inspectie een mogelijk herstel- en onderhoudsplan door ons wordt opgesteld.

Lister Buildings: Duurzaam CLT bouwen

SolutionLab is partner van Lister Buildings. Lister Buildings is een innovatieve  professionele ontwikkelaar en bouwer van duurzame CLT-woningen. Als partner van Lister Buildings ontwerpt, berekent, modelleert en installeert SolutionLab de installaties en participeert met het ontwikkelen van systemen.

Randstad Holding

SolutionLab is al jarenlang de vaste installatie-adviseur op het hoofdkantoor van de Randstad Holding in Diemen. Gezamenlijk met onze opdrachtgever initiëren, ontwerpen en begeleiden wij diverse projecten op het hoofdkantoor aan de Diemermere 25 in Diemen. 

ADO Den Haag

SolutionLab BV is al een aantal jaren een trouwe sponsor van ADO Den Haag. Naast het sponsorschap verzorgt SolutionLab BV het totale Legionella beheer ten behoeve van het stadion.

MBO Rijnland

In opdracht en samenwerking met Kronenburg Elektrotechniek BV heeft SolutionLab BV de werktuigbouwkundige- en regeltechnische installaties ten behoeve van de inrichting betreffende het LLokaal in Leiden gerealiseerd. 

82 woningen Eemgoed

In opdracht van Eemgoed Ontwikkeling BV heeft SolutionLab BV het installatie-ontwerp ten behoeve van de 82 woningen opgesteld en de energielabels verzorgd.

Kom in contact met ons

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en kunnen u voorzien van advies.